Grattis bloggen (del fyra av sju) – från LadyDahmer

Turen att gratulera har gått till NATASHJA PSOMAS BLOMBERG, förmodligen för de flesta mer känd som LadyDahmer // postpatriarkal feministfitta. Hon driver idag den största (och bästa) renodlade feministbloggen i Sverige och är fantastisk på att lyfta upp nya bloggare* samt på att låta tystade röster få plats.

Natashja används ofta som exempel på de värsta, mest rabiata feministerna, vilket jag tycker säger en del om feminister eftersom Natashja är extremt trevlig, pedagogisk och ibland nästan löjligt tolerant mot idioter. Hård och rättvis, javisst, men hon uppmanar alltid till diskussion och bildning.

(* i min undersökning om hur ni läsare hittade min blogg svarade över 50 % ”via en annan blogg” och utifrån kommentarsfältet verkar många av dessa vara från just LadyDahmer.)

10147732_10152052941114021_959483720_o

”Kristina skriver så att vanligt folk fattar. Vi lite småtröga men ändock tänkande människor som vill veta, förstå och lära oss mer om strukturer, antirasism, politik och feminism men som kanske har lite svårare att ta till oss det akademiska. Att skriva smart om man är smart är inte speciellt svårt men att skriva lättbegripligt och tillgängligt är en konst och det kräver sin kvinna och där tycker jag att Kristina lyckas över förväntan. Hon sätter fingret på det där som skaver och hon synliggör perspektiv som ofta glöms bort. Jag känner mig alltid upplyst och nytankad när jag lämnar hennes blogg.”

Vad skulle du vilja ge bloggen och Kristina i födelsedagspresent?

”Hon får en användarvänlig och snygg bloggdesign. Ytan kommer att matcha innehållet om man säger så. Då fattar ni kanske hur jävla bra det kommer bli.”

1 thought on “Grattis bloggen (del fyra av sju) – från LadyDahmer

Lämna gärna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s