Internetrasisterna är vår tids största konspirationsteoretiker

PK-maffian. Kulturmarxister. Islamisering. Feminazis.

Detta är exempel på begrepp som skapats och använts av rasister. En ganska stor grupp rasister som skapat hela sin ideologi och världsbild utifrån en enda teori – en teori om att det just nu pågår en smygislamisering av Sverige och västvärlden.

Avpixlat, Fria tider, Flashback – ni känner kanske alla igen hemsidorna? De två första är direkt rasistiska, den tredje har bara tydliga sådana tendenser. Om man går in på dessa sidor och läser så kan man fort utläsa en stark rädsla hos mång av skribenterna. En rädsla för att det Sverige de vuxit upp med håller på att utrotas.

Och givetvis förändras Sverige – det har det alltid gjort. Förutom de kulturella influenser vi får tack vare invandringen så påverkas landet även av de marknadsliberala strömningar som vi får bland annat från USA. Det senare oroar mig en aning, men det är inte vad detta blogginlägg ska handla om.

Som jag skrev så har vi alltid fått kulturella influenser från andra länder – från att vårt eget folk rest och återvänt och från invandring från andra länder. Även sådant som idag betraktas som pursvenskt har varit ett resultat av detta – potatis, köttbullar, folkdans och så vidare.

Men det är inte den här förändringen som skrämmer den här gruppen rasister. Nej, deras konspirationsteori utgår från att de invandrare muslimerna tillsammans med PK-eliten, kulturmarxisterna och feminazisterna utgör en liten grupp konspiratoriker som just nu arbetar aktivt för att utrota allting som är svenskt och i stället införa någon form av sharialagar. De talar om en utrotning snarare än en förändring.

Jag vill ge några exempel på hur denna konspirationsteori formuleras.

– Julaftonen håller på att utrotas (ett bevis för detta var hur picka ninny-dockan i Tomtens julverkstad förra året klipptes bort).
– Media mörkar allting som rör invandring (det är därför exempelvis Fria tider behövs – för att det är den enda tidning som vågar berätta sanningen).
– Genusvetenskap är bara ett påhitt för att utrota könen och göra gråa könslösa varelser av alla människor. Statsfinansierat dessutom.
(Biten om de könslösa varelserna som feminazisterna sägs vilja skapa är ibland lite svår att förena med idén om att införa sharialagar, men allt detta är ju inte helt logiskt).
– Allt svenskt förbjuds i skolan (detta för att vissa skolor valt att inte sjunga nationalsången på skolavslutningen).

Detta är givetvis ingenting annat än galenskap och paranoia. Det är också därför det är så otroligt tacksamt att göra satir på. Nanna Johansson, Liv Strömquist, Kawa Zolfagary, Sara Granér och Joakim Pirinen är bara några exempel på serietecknare som använt dessa teorier för att skapa humor av.

Vi får dock inte glömma bort att det var denna konspirationsteori som låg till grund för hela Anders Behring Breiviks ideologi och denna rädslan som fick honom att begå ett av de värsta terrordåden i Norges historia. Breivik satt under flera år och gödde sina konspirationsteorier på högerextrema internetforum, och retoriken bakom det norska Fremskrittspartiet förstärkte hans uppfattning om att invandringen var en del i denna konspiration. Hur många fler av alla dessa internetrasister står på gränsen till Breiviks galenskap? Hur många fler är så rädda och hjärntvättade att de är beredda att ta till våld?

Jag vill också kort nämna medias roll i detta.

Visst är det bra med kritik. Det är bra att diskutera och granska det mesta. Men att t.ex. formulera en fråga ”Hur mycket invandring tål Sverige?” eller att en nyhetsartikel har rubriken ”SD portas från partiledardebatten” trots att det handlar om EU-valet och SD därför av naturliga skäl inte kan vara med… Om detta innebär att hälla vatten på internetrasisternas kvarnar och förstärka deras konspirationsteorier. Är det värt det då? Handlar det då bara om objektiv journalistik eller utnyttjar snarare media konspirationsteorierna för egna syften? Sverigedemokraterna fick inte delta eftersom de i nuläget inte sitter i EU-parlamentet och enligt regelverket deltar bara de redan sittande partierna. En rubrik som antyder särbehandling av SD säljer förmodligen fler lösnummer än en rubrik om att allt skett enligt regelverket.

Läs också:
Jag tillhör PK-maffian
”Illegala invandrare får 30 000 i månaden!”
Humor rättfärdigar inte rasism eller sexism

18 thoughts on “Internetrasisterna är vår tids största konspirationsteoretiker

 1. Maja

  Menar du att media INTE ”mörkar allt som rör invandring”?
  Visst gör de det. För var, invandrarnas, del är det det som är ”galenskap och paranoia”.
  Och det är självlart bara alternativa medier som vågar berätta sanningen…
  Fråga är VEM är egentligen hjärntvättade…

  Svara
 2. Lena

  Är Avpixlat och fria tider rasistiska sajter för att dom vågar nämna förövarens etnicitet när ett brott begåtts, till skillnad från Aftonbladet, Expressen, (så länge h*n är vit), eller vad baserar du det på?

  Borde det inte vara Aftonbladet som är hatsajten i så fall?

  Svara
  1. kickanwicksell Inläggets författare

   Hej Lena, eller är det kanske Samuel som din mailadress skvallrar om?

   Du tror att detta handlar om mod, alltså? Har Fria tider modet att berätta sanningen om SD:s rasism då kanske? Inte?

   Fria tider har en av Sveriges största och av rasister hyllade nazistprofiler i sin egen logotyp – jag tror det säger tillräckligt.

   Svara
   1. Maja Anokhina

    Har du ” mod” att berätta om SD- rasism för mig som är nyanländ invandrare? Missade jag något? Har gått genom deras programm, misslyckades att hitta något rasistiskt överhuvudtaget, bara politik med sund förnuft…Skulle vilja önska mer info om varför ni kallar SD rasister, du personligt… Det är spännande veta hur man resonerar i sådana frågor….

    Svara
    1. kickanwicksell Inläggets författare

     De beskriver och vill behandla människor utifrån etnisk härkomst och kulturell tillhörighet vilket är rasism. De skiljer starkt på olika sorters invandrare och särbehandlar de med rötter i vissa utvalda länder. Det är rasism, hur ni än vill vinkla det.

     Svara
  2. polimasaren

   Det är bara ni ”invandrarkritiker” som tror att förövarens/den misstänktes etnicitet skulle ha med brottet att göra. Avpixlat vinklar och vinklar och blir de påkomna ”försvinner” artikeln spårlöst och då är det redan försent för då har ni läst artikeln och tror att det som är skrivet är sant. Finns det inget att smutskasta invandrare på här i Sverige så går de utomlands. Har sett artikel där de går ända till Nebraska i USA för att hitta skit om en illegal/papperslös invandrare. Avpixlat har en agenda och det är inte att förmedla alternativa nyheter och det förstår ni om ni tar reda på Dagerlinds egentliga politiska hemvist.

   Svara
 3. Maja Anokhina

  Och varför SD ” av naturliga skäl”( enligt dig) ” inte kan vara med i debatten om EU- valet”? Är det inte Sveriges tredje största parti numera? Hur kan man ignorera människor vilka åsikter det partiet representerar? Ju mer fördjupar mig i frågan om svenska politiken desto mer påminner den Sovjet Union…

  Svara
  1. kickanwicksell Inläggets författare

   För att det alltid i såna här debatter varit så att de partier som redan sitter i parlamentet får vara med och debattera – precis som det är med riksdagsdebatterna. Varför skulle de göra ett undantag för SD? Vore jättekonstigt.

   Svara
    1. kickanwicksell Inläggets författare

     Det står tydligt i mitt blogginlägg att jag syftar på debatten inför EU-valet. Vilken debatt menar du som de inte fått delta i?

     Svara
  2. sak

   Hej Maja. Nej, SD är inte ”Sveriges tredje största parti numera”. Du är tydligen nyanländ till Sverige förstod jag i en tidigare kommentar och då tar jag mig friheten att förklara lite om svensk politik. I Sverige har vi en representativ demokrati, där vi röstar vart fjärde år på de som ska representera oss fram till nästkommande val. När vi röstade senast fick SD 5,7% och var Sveriges sjätte största parti. Även om så varenda liten svensk skulle säga sig vilja rösta på SD i nästa val så förändrar det inte det faktum att fram till nästa valresultat är räknat har SD inga som helst rättigheter att betraktas som något annat än representanter för de 5,7% som röstade på dem i det senaste valet. Du kanske själv kan räkna ut att det skulle vara lite problematiskt att försöka applicera ditt resonemang på övriga politiska mandat – skulle vi tex helt plötsligt kräva att de rödgröna får större gehör än alliansen om senaste SIFO-undersökning visade att de har fler sympatisörer för tillfället? Ska vi kanske ha dagliga opinionsmätningar för att avgöra vem som bestämmer idag? Du får såklart gärna driva en sådan agenda politiskt, men det vore bra om du inte försökte låtsas som att en sådan skulle gälla redan idag, fast enbart för SD då.

   Det vore verkligen _jättebra_ om du spred denna information vidare till alla dina meningsfränder som inte heller verkar ha fattat detta om den svenska regeringsformen.

   Svara
 4. Emma

  För att inte tala om konspirationsteorierna efter Mandelas död. Fria Tider skriver om ”folkmord av vita” som man tror kommer äga rum nu i Sydafrika. I kommentarsfälten frodas sedan teorierna om hur folkmord av vita sedan kommer äga rum även i Sverige. Foliehattarna sitter som en smäck!

  Svara
 5. Bandolier

  Det är väldigt onödigt att antyda att Flashback skulle ha rasistiska syften. Antingen ogillar du det fria ordet eller också vet du egentligen inte vad Flashback är. Det finns oändliga forum och subforum på Flashback – oavsett vem du är, vad du gillar/inte gillar och är intresserad av så finns det med- och motdebattörer att hitta på Flashback. Invandrings-forumet är bara en liten liten del av vad som debatteras på Flashback. Välkommen dit och diskutera och argumentera istället!

  Svara
  1. kickanwicksell Inläggets författare

   Flashback har ju inte någon tydlig sådan inriktning på det sätt som Avpixlat och Fria tider har, men däremot så har det blivit en rasistisk kultur i många delar av forumet – mycket på grund av den i stort sett obefintliga modereringen. Tyvärr är ju internetklimatet så idag att det krävs moderering för att det inte ska bli på det sättet.

   Jag är redan uthängd på flera ställen på Flashback och känner verkligen inte att jag skulle få ut något av att hänga och diskutera där.

   Svara
  2. sak

   Jag beklagar men det är ingen nyhet att en stor del av personerna som hänger på Flashback är väldigt obehgaliga. Det är hemskt synd förstås för alla trevliga personer, som använder forumet till en massa bra diskussioner, att det har den stämpeln, men det ändrar inte tex det faktum att jag inte har läst en enda tråd som inte någonstans har innehållit tydliga rasistiska, sexistiska eller homofoba uttalanden. Senast jag hamnade på Flashback var det för att jag googlade efter tips för att baka i gasugn och mitt i den lilla tråden på ca 10 inlägg har Johan_08 skrivit ett helt oskyldigt inlägg om det hela. Hans signatur består av två meningar:

   ”Du kan ta negern ur djungeln, men aldrig djungeln ur negern.” och
   ”Vi måste säkra existensen för vårt folk och en framtid för våra vita barn.”

   Jag hade ingen lust att baka något alls den kvällen kan jag säga – så illamående blev jag. Både av hans äckliga signatur men också av det faktum att _ingen_ senare i tråden sa något om det. Så tyvärr, det är klimatet jag förväntar mig på flashback och varför jag oftast undviker forumet även för helt oskyldiga frågor – för att det är tydligt att folk kommer undan med sån skit där och jag har ingen lust att utsätta mig för det.

   Svara

Lämna gärna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s